Wilt u ons steunen?

Doneren

Spangas 2017

In maart 2017 werd gedurende twee weken de jeugdserie “Spangas” uitgezonden (KRO-NCRV) met een verhaallijn over het Angelman syndroom. In begrijpelijke taal wordt uitgelegd wat het Angelman syndroom is, en er wordt aandacht besteed aan communiceren met het PODD boek.

Hoe voelt het om niet “gewoon” te kunnen praten? Hoe kun je elkaar helpen bij communicatie en hoe werkt een communicatie systeem als PODD?

Omdat het verwerkt is in een dramaserie, hebben we het verhaal speels verteld met humor en emotie en daar tussen is de informatie geplaatst. Daarom kun je dit geen voorlichtingsfilm noemen. Er worden allerlei aspecten aangestipt, maar lang niet alles kun je kwijt in een serie als deze. Het gaat meer in op de emotie.

 

Met veel plezier en hart voor alle ouders en kinderen met Angelman is dit gemaakt om makkelijker uit te kunnen leggen aan de omgeving of op school. Ik hoop dat mensen die het gezien hebben uit zichzelf naar ouders, opa’s en oma’s of broers en zussen toe komen en zeggen dat ze het gezien hebben met een gevoel dat ze het nu nog beter begrijpen.

 

Mannin de Wildt, regisseur