Wilt u ons steunen?

Doneren

#IAD 2022 - Adam Toren verlicht

07/02/2022 | admin

Op 15 februari a.s. zal de A'dam Toren in Amsterdam in het blauw worden verlicht ter gelegenheid van Internationale Angelman Dag. Lees wat u kunt doen om ons te helpen.

Elk jaar wordt op 15 februari wereldwijd stilgestaan bij het Angelman syndroom. Op deze dag zoeken alle AS-organisaties, van Argentinië en Canada, via Nederland, Engeland en Spanje, tot aan Japan en Nieuw-Zeeland aandacht voor AS. Internationale Angelman Dag (IAD) wordt over de hele wereld gevierd om het wereldwijde bewustzijn voor het Angelman-syndroom (AS) te vergroten. In landen waar geen socialezekerheidsstelsel is, of waar handicaps nog steeds grotendeels worden gediscrimineerd, kan IAD een middel zijn om lopende belangenbehartigingsprojecten voor inclusie en sociale rechtvaardigheid te ondersteunen voor mensen met het Angelman-syndroom. Iedereen heeft het recht om met respect te worden behandeld, toegang te hebben tot educatie en een goed en veilig leven te leiden. Alle AS-organisaties en families over de hele wereld worden uitgenodigd om mee te doen en iets te doen om de doelen van IAD te ondersteunen. Door samen het bewustzijn te vergroten, kunnen we grote veranderingen doorvoeren in onze lokale gemeenschappen, onze gemeenten, onze landen en over de hele wereld.

 

Om aandacht te vragen worden over de hele wereld iconische gebouwen en objecten blauw verlicht: van Burj Khalifa toren en het reuzenrad in Wenen, tot aan de Niagara watervallen en de La Diosa Cibeles in Madrid.

 

Dit jaar zal de A'dam Toren aan het IJ in Amsterdam ook in het blauw worden verlicht. We hopen dat onze actie zal leiden tot verspreiding van de aandacht voor AS en wij roepen iedereen dan ook op om zoveel als mogelijk dit bericht te delen op en via (social) media. Uw bijdrage is van groot belang. Alvast heel erg bedankt voor uw hulp en/of donatie! En o ja, neem vooral een foto van de A'dam Toren op de 15e en post deze op social media met de tag #IAD en #IAD2022.

 

Meer informatie op de #IAD site: angelmanday.info