Wilt u ons steunen?

Doneren

Frame Schaatsen 2022

Naar aanleiding van de sponsoractie eind 2020, konden twee jaar later eindelijk een drietal schaatsframes -van in totaal vijf- geschonken worden aan OptiSport, eigenaar van ijsbaan De Westfries in Hoorn.

 

Op zondag 18 december 2022 werd door stichting het Gehandicapte Kind samen met Duosport een eerste kennismaking met deze frames georganiseerd op ijsbaan De Westfries voor kinderen met een beperking. Kinderen tussen de 5 en 12 jaar konden die dag, samen met hun broertjes, zusjes en vriendjes, kennismaken met het Frame Schaatsen waarvan in januari de lessen starten, als tweede locatie na Thialf in Heerenveen. Samen met leeftijdsgenoten gaan ze tijdens de lessen aan de slag met oefeningen en spelvormen om zo met elkaar plezier te maken op het ijs. Namens de vASN, formeel de schenkende partij van 3 frames, was Johan Klein, vader van Huub (12 jaar, Deletie), bij deze eerste kennismaking aanwezig. Het werd een hele leuke, gezellige en leerzame dag.

 

Wilt u uw kind aanmelden voor schaatslessen met behulp van deze frames, neem dan contact op met Duosport of kijk op de website van de Stichting het Gehandicapte Kind voor meer informatie. De frames zijn ook te huren: dus wilt u met uw kind een rondje (frame) schaatsen, dan kunt u zich melden op ijsbaan De Westfries in Hoorn. Alhoewel er 5 schaatsframes staan voor gebruik in allerlei maten (en leeftijden), is het aan te raden van te voren even te reserveren om teleurstelling te voorkomen. Contactgegevens vind u op de site van IJsbaan De Westfries.